Masterclass

Aan de Masterclass van het Festival van de Viool kunnen drie getalenteerde violisten deelnemen. De Masterclass wordt gegeven door de befaamde violiste Sarah Kapustin. Het is voor de deelnemers een heel inspirerende en horizon verbredende ervaring om les te krijgen van iemand met zo’n rijke podiumervaring. Zij weet haar opbouwende feedback op zowel technisch als muzikaal vlak op een toegankelijke en inspirerende manier te geven. Zij slaagt erin de ‘juiste snaar’ te raken bij de deelnemer en zo zijn of haar beste kanten naar boven te halen, zodat diens muziek makkelijker en natuurlijker gaat stromen.

Ook voor de violisten in het publiek is het bijwonen van de Masterclass zeer waardevol. Zij zullen veel van de drempels zelf ervaren en de feedback die wordt gegeven kunnen toepassen bij hun eigen spel. Tevens is het een leerzame ervaring om jezelf met anderen (de deelnemers op het podium) te vergelijken en zo ook jouw eigenheid beter te begrijpen en te leren waarderen.

Het niet-vioolspelende publiek kan de Masterclass geboeid volgen. Het is fascinerend om te zien hoe deelnemers binnen een half uurtje echt ‘groeien’ in hun spel en het is vaak ook heel vermakelijk de verschillende persoonlijkheden in vioolspel te herkennen.

Bekijk/download de flyer: >>

Aanmelden? Zie alle informatie hier >>