Kaartverkoop begonnen

De kaartverkoop voor het eerste Festival van de Viool is gestart. Tickets voor het middaggedeelte kosten tot 0 1 oktober € 12,50 en daarna € 15,00. Het ochtendgedeelte van het festival dat op 3 november plaatsvindt is gratis te bezoeken. Wel wordt een bijdrage na afloop zeer op prijs gesteld.

Kaartjes zijn te koop via de link www.festivalvdviool.nl/tickets/ Het wordt aangeraden tijdig uw kaartje te kopen, omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Het middaggedeelte van het festival kent een zeer gevarieerd en hoogstaand programma. Er is een concert met volksmuziek en dans, gevolgd door een presentatie van vioolbouwer Jurriaan van Roon. De Amerikaanse violiste Sarah Kapustin verzorgt daarna een Masterclass voor drie getalenteerde violisten.

Toegankelijk en inspirerend

Kapustin verzorgt Masterclasses over de hele wereld en staat erom bekend dat zij opbouwende feedback op zowel technisch als muzikaal vlak op een toegankelijke en inspirerende manier weet te geven. Enorm leerzaam voor de deelnemers, zeer onderhoudend voor het publiek.

De middag wordt afgesloten met een slotconcert door de violistes Rossi Ovtcharova, Anoek Brokaar en Sarah Kapustin, begeleid door pianist Frank Oppedijk.

Violiste Anoek Brokaar
Foto: Jeroen Kuys

Een fascinerend programma voor vioolkenners en mensen die nog niet zo thuis zijn in vioolmuziek maar wel daarin geïnteresseerd zijn.

Jong en oud

Na een bijdrage van stadsdichter Jacques de Waart begint Het Festival van de Viool ’s ochtends met een concert in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Op het programma staan Weense stukjes van onder anderen Fritz Kreisler, muziek uit de jeugd van de bewoners van het verzorgingshuis. Omwonenden worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het festival verplaatst zich hierna naar de kapel van de Mannenzaal. Het ochtendgedeelte staat verder geheel in het teken van de jeugd. Er is een openbare les, kinderen kunnen kennis maken met een viool, Jurriaan van Roon geeft aan kleine groepjes tekst en uitleg over het instrument en er zijn optredens van diverse leerlingen-ensembles.

Wat zijn (jonge) musici zonder publiek? De organisatoren hopen dan ook op de aanwezigheid van veel ouders, broers, zusjes, vriendjes en vriendinnen.

Tijdens het Festival van de Viool is tevens een expositie te zien van Lukas van Buuren. Hij maakt houtsneden geïnspireerd door de viool.