‘Het huiskamerconcert is een prachtige manier om ons Festival te ondersteunen’

Een unieke manier om het Festival van de Viool te ondersteunen is het huiskamerconcert. Dat stelt mede-organisator Onno Weggemans van het nieuwe festival enthousiast: “Eén van onze festival-violistes verzorgt dan een concert van een uur bij iemand thuis. Ook voor bedrijven en andere organisaties is het een prachtige manier om hun relaties te laten genieten van een gezamenlijke muzikale ervaring op hoog niveau. Muziek verbindt”.

Volgens Weggemans past deze manier van ondersteuning helemaal bij het Festival van de Viool: “Het huiskamerconcert is een heel intieme en kleinschalige manier om van vioolmuziek te genieten. Vrienden, familieleden en kennissen kunnen worden uitgenodigd om erbij aanwezig te zijn”. Hij houdt even in en nuanceert met een brede lach: “Natuurlijk moet de huiskamer niet helemaal uit puilen met mensen…”

De kosten voor zo’n uniek concert vallen volgens Weggemans enorm mee: “Voor een concert bij een particulier vragen we 250 euro. Bedrijven en andere organisaties betalen 500 euro. Ik heb zelf regelmatig een huiskamerconcert van één van de violistes meegemaakt en vond het met geen enkele andere muzikale ervaring te vergelijken. Het is of de muziek nog dichterbij komt, je nog meer raakt. Het napraten met de muzikante en de andere bezoekers geeft het geheel nog een extra dimensie. Heel waardevol.”

“Natuurlijk hoop ik dat de huiskamerconcerten de bezoekers stimuleren om het Festival van de Viool te bezoeken. Zelf verheug ik me het meest op de Masterclass door Sarah Kapustin. Heel benieuwd hoe zoiets in z’n werk gaat en mee te maken hoe getalenteerde jonge violisten in korte tijd een flinke groei doormaken”.